מוצרי ההשקעה שכדאי לכם להכיר

אוגוסט 2024

אוגוסט 2024 בשווקים – הצלחה גלובלית במיגור האינפלציה

ישראל: עלייה באינפלציה, ירידה בדירוג האשראיחודש אוגוסט נפתח בכוננות ביטחונית גבוהה בהמתנה מורטת עצבים לתגובה אפשרית מצד איראן וחיזבאללה, והסתיים במתקפת מנע של צה”ל בלבנון. למרות זאת, ועל אף המלחמה הארוכה והקשה בעזה, רשמו מדדי המניות המקומיים עליות נאות עם ביצועים עודפים על מדדי המניות המובילים בעולם. חברת הדירוג פיץ’, שהפגינה עד עתה אורך רוח…

קרא עוד
יולי 2024

יולי 2024 בכלכלה: דרמות פוליטיות והמשך המלחמה באינפלציה

ישראל: תקווה התחלפה באכזבה, נסיקות – במפולתבמהלך החודש התקיים המסחר בתל אביב על רקע כוננות גבוהה ברחבי הארץ בעקבות הסלמה במצב הבטחוני וחשש מפני התרחבות הלחימה במזרח התיכון. במקביל נמשכו המאמצים להגיע להסכם שבמסגרתו יוחזרו החטופים. מדדי ת”א-35 ות”א-90 עלו בכ-1% ובכ-5.5% בהתאמה. זאת לעומת מגמה מעורבת במדדי מניות מובילים בבורסות מפותחות בעולם. מרבית המדדים…

קרא עוד
יוני 2024

יוני 2024 בשווקים – ציפיות חיוביות למחצית השנה השנייה

ישראל: אתגרים הולכים וגובריםגורמי הסיכון בכלכלה הישראלית החלו להיערם עם תחילת שנת 2023 בשל חוסר יציבות פוליטית, אלה הלכו וגברו במחצית הראשונה של 2024 על רקע המלחמה הקשה המתמשכת בדרום וההסלמה בצפון. לאלה יש להוסיף את החששות הכבדים בישראל מפני העמדה לדין של בכירים בממשל ובצבא בבית הדין הבינלאומי בהאג, חרמות כלכליים הולכים וגוברים בעולם,…

קרא עוד
מאי 2024

מאי 2024 בכלכלה – מאמצי בלימת האינפלציה נמשכים

ישראל – עליות מחירים על רקע המשל הלחימהבחודש מאי התנהל המסחר בבורסה בתל אביב על רקע הלחימה ברפיח והמשך הלחימה בצפון, כשברקע מתנהלת בהאג תביעה נוספת נגד ישראל בעניין הלחימה בעזה ובנוסף טורקיה עצרה את הסחר הימי עם ישראל. בעקבות זאת, חברת Moody’s אשררה, אמנם, את דירוג האשראי של ישראל, אך גם הותירה את התחזית…

קרא עוד
אפריל 2024

אפריל 2024 בכלכלה: ירידות בבורסות העולם; עלייה במתיחות הגיאו־פוליטית

ישראל: בצל המלחמה, נמשכת שחיקה בדירוג האשראיחודש אפריל התנהל על רקע התגברות המתיחות בין ישראל לאיראן. לשיאה הגיעה מתיחות זו ב-14 בחודש, עת פתחה איראן במתקפה אווירית מאסיבית וחסרת תקדים נגד ישראל, עם שיגורם של מאות כטב”מים ורקטות לעברה. בתגובה, הדפו בהצלחה ישראל, ארה”ב וירדן את המתקפה. אף שהנזק הישיר שנגרם מן המתקפה הוא מינורי,…

קרא עוד
מרץ 2024

מרץ 2024 בשווקים: רבעון ראשון מעורר תקווה

ישראל: נתונים מעורבים על רקע אי ודאותבשוקי המניות בישראל נרשמו עליות במהלך החודש, בשוקי האג”ח נרשמה מגמה מעורבת כאשר אג”ח הממשלתיות רשמו ירידת מחירים ואג”ח הקונצרניות רשמו עליית מחירים. מדד ת”א 125 עלה בחודש מרץ ב-3.2% ומדד ת”א 90 עלה ב-3.3%. ככלל רשמו כל הסקטורים בבורסה עליות. במיוחד עלה סקטור הטכנולוגיה, על כל נגזרותיו, מעל…

קרא עוד
פברואר 2024

פברואר 2024 בכלכלה: המגמה החיובית נמשכת

ישראל – התאוששות הפעילות הכלכלית על רקע הורדת דירוג האשראיבסוף החודש הותיר בנק ישראל את הריבית ללא שינוי ברמה של 4.5% על רקע היוותרות פרמיית הסיכון של ישראל ברמה גבוהה. במסיבת העיתונאים לאחר פרסום ההחלטה הדגיש נגיד בנק ישראל, פרופ’ אמיר ירון, את החשיבות בשמירה על מסגרת התקציב שאושרה בממשלה ונמצאת עדיין בדיונים בכנסת. הוא…

קרא עוד
ינואר 2024

ינואר 2024 בשווקים – מגמת התאוששות על רקע המלחמה

ישראל – הלחימה נמשכת, הגרעון גדלבחודש ינואר 2024  המסחר התנהל בצל החודש הרביעי למלחמה בעזה והתגברות המתיחות בגבול הצפוני של ישראל, לצד המשך פגיעות החותים בנתיבי הסחר הבינלאומי בים האדום. בבית הדין הבינלאומי בהאג החל החודש הדיון בעתירה שהגישה דרום אפריקה נגד ישראל בעניין המלחמה בעזה. בקשתה של התובעת מבית הדין להוציא צו ביניים המורה…

קרא עוד
דצמבר 2023

דצמבר 2023 בשווקים – אופטימיות לקראת השנה החדשה

ישראל – ירידת ריבית; גירעון מעמיקהמלחמה הממושכת המתנהלת מזה מספר חודשים מייצרת גידול ניכר בהוצאות הביטחון, ככל שהלחימה תימשך כך גם העמקת הגירעון והדבר עלול להשפיע לרעה על מצבן של האג”ח הממשלתיות. אנליסטים של אלטשולר שחם מציינים עם זאת כי מאז הצליחה הבורסה, אט־אט, לתקן את הירידות החדות ועברה לטריטוריה חיובית מתחילת השנה. חודש דצמבר…

קרא עוד
נובמבר 2023

נובמבר 2023 בכלכלה העולמית: בלימת האבטלה ומבט אופטימי לסוף השנה

ישראל – כלכלה בצל מלחמהנתוני אוקטובר, הממשיכים להתפרסם, מראים על פגיעה רבה בפעילות המשקית. המדד המשולב של בנק ישראל רשם ירידה חריגה של 1.1% – הירידה החודשית החדה ביותר מאז הסגר הראשון בקורונה. לאחר ההלם הראשוני שאחז בחברה הישראלית ב”שבת השחורה” ופתיחת המלחמה, בחודש נובמבר שב למשק הישראלי הסנטימנט החיובי עם תיקון חד במדדי המניות…

קרא עוד
אוקטובר 2023

אוקטובר 2023 בכלכלה: אפקט “השבת השחורה”

מלחמת חרבות ברזל שפרצה בשבת השחורה ב-7 באוקטובר, שינתה את הפוקוס של המשקיעים בארץ ובעולם מהאירועים הכלכליים ה”רגילים” להשלכות המלחמה. בישראל הגיבו השווקים הפיננסיים למצב אי הוודאות הגבוהה בירידות שערים בשוקי המניות והאג”ח ובפיחות חד בערכו של השקל אל מול המטבעות המובילים בעולם. השווקים הגלובליים המשיכו להיות מושפעים באופן טבעי מהאירועים הכלכליים השוטפים, אך גם…

קרא עוד
ספטמבר 2023

ספטמבר 2023 בכלכלה – השקט שלפני המלחמה

ב-7 באוקטובר ניחתה על מדינת ישראל מהלומה עזה, אשר בעקבותיה מצויה המדינה כולה במלחמה קשה מול החמאס ברצועת עזה ובמתיחות גבוהה מול חיזבאללה בדרום לבנון. סקירה חודשית זאת מתייחסת לשוקי העולם בחודש ספטמבר ומטבע הדברים, אינה עוסקת במלחמה הקשה בדרום. לכלכלה יש קשר ישיר למאורעות גדולים המתרחשים בעולם ולפיכך יש להניח כי למאורעות הקשים בדרום…

קרא עוד
אוגוסט 2023

אוגוסט 2023 בשווקים: המאבק באינפלציה נמשך

ישראל – הריבית יציבה, השקל נחלשבחודש אוגוסט המסחר בתל-אביב הסתכם בירידות שערים במרבית מדדי המניות המובילים, בדומה למגמה בבורסות מובילות בעולם. המסחר בשוקי העולם ובת”א התנהל על רקע פרסום דו”חות כספיים של החברות לרבעון השני של 2023. הוא הושפע לשלילה מהחלטת חברת דירוג האשראי הבינלאומית Fitch להוריד את דירוג האשראי של ארה”ב מ-AAA ל-AA+ בלבד.…

קרא עוד
יולי 2023

יולי 2023 בשווקים – מדיניות הריבית מוכיחה את עצמה

חודש יולי בהכללה, היה חודש טוב למשקיעים. למעט ירידות קלות באירופה, שנרשמו בעיקר בשבוע האחרון של החודש, רוב שוקי המניות רשמו בחודש האחרון עליה. בתום המחצית הראשונה של השנה, שהיטיבה בעיקר עם חברות הטכנולוגיה, במיוחד אלה הקשורות לבינה המלאכותית, חודש יולי היטיב גם לשאר הענפים המובילים במשק ובראשם האנרגיה, התעשייה והחומרים. אנאליסטים של הפניקס מציינים…

קרא עוד
יוני 2023

יוני 2023 בכלכלה – סימנים ראשונים לבלימת האינפלציה

המחצית הראשונה של שנת 2023, שהסתיימה זה עתה, הייתה בסימן עולמי של לחימה באינפלציה באמצעות העלאות ריבית ברחבי העולם. עתה, עם ההתקררות המהירה באינפלציה צפויים הבנקים המרכזיים לסיים בקרוב את העלאות הריבית שלהם. אנליסטים של הפניקס מציינים כי בארה”ב צפויה העלאת ריבית אחרונה החודש (לרמה של 5.50%), באירופה צפויות עוד שתי העלאות (לרמה של 4.00%)…

קרא עוד
מאי 2023

מאי 2023 בכלכלה – האינפלציה ממשיכה לטפס

ישראל: השקל נחלש, המשק מאטבישראל ממשיך יוקר המחיה להכביד על משקי הבית. במהלך החודש העלה בנק ישראל את הריבית פעם נוספת והיא עומדת על שיעור של 4.75%. המחירים במשק מוסיפים לעלות, החל ממוצרי מזון ושירותים ועד למחירי השכירות. אנליסטים של אלטשולר שחם מציינים כי מאמצי הבנק לרסן את האינפלציה אינם נושאים פרי לפי שעה. מדד…

קרא עוד
אפריל 2023

אפריל 2023 בשווקים: הכלכלה מתאוששת; המגזר הפיננסי “על הקצה”

ישראל – ממתינים לגורל הרפורמה המשפטיתבחודש אפריל המסחר בבורסה התנהל על רקע השהיית תוכנית הרפורמה המשפטית והמשך המחאה ההמונית נגדה. בבורסה לניירות ערך מציינים כי למרות ההשהייה, החשש מפני השלכות הרפורמה על הכלכלה הישראלית לא התפוגג. חברת דירוג האשראי Moody’s אשררה אמנם את דירוג האשראי של ישראל על רמה של A1, אך לצד זאת הורידה…

קרא עוד
מרץ 2023

מרץ 2023 בשווקים: סיכום רבעון רווי טלטלות

ישראל – רבעון הפכפךהרבעון הראשון של 2023 ייזכר בישראל בעיקר כתקופה בה מאות אלפי אנשים יצאו לרחובות כדי להפגין נגד הרפורמה המשפטית המתוכננת, בניסיון לעצור את כוונת הממשלה לשלוט שליטה מלאה במערכת המשפט ובתהליך מינוי השופטים. אנליסטים של IBI בית השקעות מציינים כי חודש מרץ היה גרוע מעט פחות למשקיעים הישראלים לעומת שני החודשים הראשונים…

קרא עוד
פברואר 2023

פברואר 2023 בשווקים בעולם – התאוששות ואופטימיות זהירה

ברחבי העולם נמשכה גם בחודש פברואר התאוששות בנתונים הכלכליים. אנאליסטים של הפניקס מציינים כי בארה”ב בלטו לטובה נתוני המכירות הקמעונאיות ומכירות הבתים, ובישראל קפץ התוצר לרבעון הרביעי של 2022 ב-5.8%. עם זאת, לנוכח הקפיצה הנאה בנתונים שבה ועלתה הדאגה בקרב הכלכלנים מפני המשך העלאות הריבית של הבנקים המרכזיים כניסיון להתמודדות עם הלחצים האינפלציוניים ובכך לגרום…

קרא עוד
ינואר 2023

ינואר 2023 בכלכלה: פתיחת שנה אופטימית

ישראל – האטה בצל סערהחודש ינואר 2023, נפתח בעליות שערים בבורסה בתל אביב, בדומה למגמה בבורסות העולם. עם זאת, עם פרסום עקרונות תוכנית הרפורמה המשפטית שבכוונת הממשלה ליישם והחששות שהיא מעלה בקרב כלכלנים ואנשי עסקים, נרשמה במחצית השנייה של החודש מגמת ירידת שערים שהובילה גם להיחלשות השקל בכ-2.9% בשבוע האחרון של ינואר. אנאליסטים של הבורסה…

קרא עוד
דצמבר 2022

דצמבר 2022 בכלכלה: אופטימיות זהירה

ישראל – סימני האטהבדצמבר 2022 בדומה למגמה העולמית, המסחר בתל אביב הסתכם בירידות שערים במדדי המניות המובילים. ירידה זו הושפעה מכמה גורמים, הראשון שבהם הוא המשך עליית האינפלציה בארץ וברחבי העולם וניסיונות הבנקים המרכזיים להיאבק בה באמצעות העלאות ריבית. כתוצאה מכך הגיעה האינפלציה השנתית כבר בחודש נובמבר לשיעורים גבוהים מאוד: בארה”ב עמדה על 7.1%, באירופה…

קרא עוד
נובמבר 2022

נובמבר 2022 בכלכלה – מגמה של התמתנות

ישראל – המשך צמיחההצמיחה בישראל ממשיכה להיות מעודדת. ברבעון השלישי עמדה הצמיחה על 2.1% בשיעור שנתי. בהראל ביטוח ופיננסים מעריכים כי שיעור הצמיחה השנתי יהיה 5.7%, וכי בשנה הבאה נחזה בירידה בצמיחה בשיעור 2.6% בשל עליית הריבית והצפי להאטה עולמית. לצד זאת, בחודש אוקטובר עלה שיעור האבטלה והביקוש לעובדים מצטמצם, במיוחד בענפי ההיי־טק. בהראל ביטוח…

קרא עוד
אוקטובר 2022

אוקטובר 2022 בכלכלה: נערכים למלחמה באינפלציה

ישראל – עמידות בשינויים גלובלייםחודש אוקטובר אופיין בישראל במגמה מעורבת במדדי המניות המובילים. המסחר בתל אביב באוקטובר 2022 הסתכם במגמה מעורבת במדדי המניות המובילים והתקיים על רקע האירועים באוקראינה. בעקבות החרפת הלחימה בין רוסיה לאוקראינה בשל פיצוץ הגשר המחבר בין רוסיה לחצי האי קרים ומתקפה על מל”טים רוסיים בחצי האי, הודיע ארגון אופ”ק, ארגון יצואניות…

קרא עוד
ספטמבר 2022

ספטמבר 2022 בעולם – המלחמה באינפלציה נמשכת

בחודש ספטמבר המגמה העולמית השלילית שהחלה בחודש אוגוסט נמשכה והתעצמה. במרבית המדינות רשמו שוקי המניות והאג”ח ירידות חדות יחסית. אנאליסטים של IBI בית השקעות מסכמים את המגמה במשפט אחד: “האינפלציה עדיין גבוהה, הבנקים המרכזיים מעלים ריבית כדי להילחם בה”. לצד המגמה השלילית, צריך לציין לטובה את ההתמתנות בחודש ספטמבר בעליה במחירי הנפט בעולם. בסוף החודש…

קרא עוד
אוגוסט 2022

אוגוסט 2022 בשווקים – העולם כמרקחה

ישראל: אי של יציבותבחודש יולי ביצועי שוקי המניות היו מהטובים בשנתיים האחרונים, באוגוסט התהפכה המגמה ומרבית המדדים המובילים ירדו. אנאליסטים של הראל מעריכים כי תרומה רבה להיפוך המגמה הייתה בחששות ממיתון, לצד צפי להמשך עלייה מהירה בריבית בהובלת ארה”ב ואירופה,. הירידות החדות בעולם נותנות את אותותיהן גם על שוק ההון הישראלי, אבל מדדי המניות העיקריים…

קרא עוד
יולי 2022

יולי 2022 בשווקים – כלכלה בצומת דרכים

ישראל – האינפלציה גואה; הריבית עולהבחודש יוני האבטלה ממשיכה להיות נמוכה למדיי ועמדה על 3.3% בלבד. שיעור התעסוקה במשק עלה בכ-0.9% לעומת המחצית השנייה של חודש מאי ועמד על 62.5%. בהכשרה מציינים כי רמות תעסוקה אלו זהות ואף גבוהות יותר מהרמה של טרום משבר הקורונה. זאת ועוד, בפעם הראשונה מאז שנת 2007 נרשם עודף תקציבי…

קרא עוד
יוני 2022

יוני 2022 בכלכלה העולמית: מחצית השנה מסתיימת בדאגה

במחצית הראשונה של השנה הכלכלה הגלובלית חוותה האטה ניכרת בפעילותה כתוצאה ממספר אומדנים שליליים מהותיים, אשר  עשויים לדחוף אותה למיתון גם במהלך השנה הקרובה. אנאליסטים של קרן ספרה מציינים כי מעל לכל, נתוני האינפלציה ממשיכים להוות את האיום המשמעותי ביותר על ביצועי הכלכלות והשווקים בעולם. בתחילת הרבעון עוד שררה, כזכור, מעט אופטימיות זהירה לגבי התמתנות…

קרא עוד
מאי 2022

מאי 2022 בשוקי העולם – האינפלציה זוקפת ראשה

חודש מאי התאפיין בהמשך עליית מחירי האנרגיה והמזון בעולם וכפועל יוצא גם בהשפעה ישירה על האינפלציה. במרבית מדינות העולם (ובכלל זאת גם בישראל) חלו עליות ריבית גבוהות מכפי שהיו מזה זמן רב, כשעל גל העליות מנצחת ארה”ב. באופן כללי נמשכת הדעיכה העולמית של מגפת הקורונה ובמרבית מדינות העולם המומנטום החיובי נמשך, לאחר הסרת הגבלות הקורונה,…

קרא עוד
אפריל 2022

אפריל 2022 בשווקים – העולם כמרקחה

כלכלת חודש אפריל בעולם המשיכה להיות מושפעת מהנעשה במזרח אירופה. המשך הלחימה בין רוסיה לאוקראינה והחרפת המהלכים הרוסיים הובילו להרחבת הסנקציות על רוסיה מצד ארה”ב, האיחוד האירופי ובריטניה. במקביל, נמשך הסגר בכמה ערים בסין בשל המשך השתוללות הקורונה ומדיניות “אפס קורונה” של הממשל הסיני. אנאליסטים של הבורסה לניירות ערך בתל אביב מציינים כי הלחימה במזרח…

קרא עוד
מרץ 2022

מרץ 2022 בשוקי העולם – המלחמה נמשכת, הריבית צומחת

בחודש מרץ השווקים הפיננסיים התנהלו בתהפוכות קיצוניות כמו מזג האוויר ההפכפך של ראשית האביב השנה, הגעה לקצוות ושינויים חדים. החודש נפתח ב”סופת שלג” של ממש, ככל שהתקדמו הכוחות הרוסים לתוככי אוקראינה יחד עם פרסום המראות הקשים מהקרבות ושיירות הפליטים העושות דרכן אל הגבולות. המגמה שהחלה באירופה נמשכה במהרה אל כל שוקי העולם. השווקים כצפוי הגיבו…

קרא עוד
פברואר 2022

פברואר 2022 בשווקים – העולם כמרקחה

ישראל: ציפייה דרוכה להעלאות ריביתהמסחר בתל-אביב בחודש פברואר, כמו בבורסות המובילות בעולם, התנהל על רקע ציפיות להעלאת הריבית בארה”ב החל ממרץ 2022, תוך דריכות וחשש מפני פלישת רוסיה לאוקראינה שהחלה לקראת סוף החודש. בבורסה לניירות ערך מציינים כי בשל העלייה בשיעור האינפלציה בארה”ב (כ-7% שיא של 40 שנה), באיחוד האירופי (כ-6% שיא של 25 שנה)…

קרא עוד
ינואר 2022

ינואר 2022 בכלכלת העולם – עליית מחירים בצל השתוללות התחלואה

ישראל: המשך התחזקות, צמצום האבטלהשנת 2022 נפתחה בישראל בדומה למרבית מדינות העולם בהתגברות התפשטות נגיף ה”אומיקרון” על שלל השלכותיו. המסחר בתל-אביב התאפיין בחודש ינואר בתנודתיות רבה והסתכם במגמה מעורבת במדדי המניות ובירידה מתונה. מדד תל אביב 125, שהחל את החודש בעלייה נאה, איבד גובה בשבוע האחרון של החודש ובסיכום רשם ירידה חודשית מתונה של 1.3%.…

קרא עוד
דצמבר 2021

סיכום 2021 בשווקים – אי וודאות ותשואות מפתיעות לטובה

ישראל – יציבות יחסית, עליות מדדים והתחזקות השקלבשנה החולפת שוק המניות הישראלי היה מהחזקים בעולם. את 2021 סיים השוק בביצועים עודפים על רוב המדדים המרכזיים בעולם: ת”א 90 הציג תשואה שנתית של 33.1%, ת”א בנקים: 67.9% ומדד ת”א בנייה: 74.8%. בגזרת האג”ח רשמו האג”ח הצמודות בישראל תשואה מרשימה של מעל 7%. גם התחזית לשנת 2022…

קרא עוד
נובמבר 2021

נובמבר 2021 בשווקים – הווריאנט הדרום אפריקני מטלטל את העולם

התפרצותו של וריאנט אומיקרון בעולם ליוותה את החודש החולף והשפיעה רבות על מצב הכלכלה והשווקים. הבורסות בעולם ובארץ גילו תנודתיות לא קטנה במהלך חודש נובמבר והציבו סימני שאלה סביב המשך התאוששותו של המשק לקראת כניסתה של 2022. בסוף השבוע האחרון של נובמבר ירדו מרבית המדדים המובילים בבורסות העולם בכ-2-3%. התפשטות הווריאנט הכניסה את העולם כולו…

קרא עוד
אוקטובר 2021

אוקטובר 2021 בשווקים – עליות בבורסות המובילות לצד סדקים אצל חברות הטכנולוגיה

אוקטובר שהסתיים זה עתה ייזכר באופן מפתיע ולגמרי בלתי צפוי, דווקא כאחד החודשים הטובים השנה לבורסות העולם. מדד נאסד”ק השלים עליה של 6.4%. מדד S&P500 עלה באותו הזמן ב-5.7%. באירופה נרשמו עליות נאות ומדד EURO STOXX 50 טיפס בחודש האחרון ב-5.3%. הבורסה הישראלית הפגינה גם היא ביצועים מרשימים. מדד תל אביב 125 טיפס באוקטובר ב-3.6%…

קרא עוד
ספטמבר 2021

ספטמבר 2021 בכלכלה העולמית – דאגה סביב משבר האנרגיה

ישראל: מעודדים מן החיסון השלישיבשוקי העולם חודש ספטמבר היה חודש של ירידות, אך בשל חגי תשרי, הבורסה בתל אביב לא הושפעה מהמגמה העולמית והמדדים נותרו ברובם ירוקים והציגו עליות נאות במדדים המובילים. ככלל, מראשית השנה רשמה הבורסה בתל אביב עליה של כמעט 19%. על-פי תחזיות האוצר שפורסמו לאחרונה, הצמיחה במשק הישראלי צפויה להגיע השנה לכ-6.5-7%…

קרא עוד
אוגוסט 2021

אוגוסט 2021 בשוקי העולם – וריאנט דלתא? לא מעניין!

ישראל: מעודדים מן החיסון השלישיעלייה בכמות המתחסנים בסוף שנת 2020 ובחודשים הראשונים של 2021 ,העידו במובנים מסוימים על ניצני היציאה ממשבר הקורונה, על אף עלייה מסוימת בתחלואה וסימני שאלה מרובים סביב החזרה ללימודים ולשגרה מלאה. בחודש אוגוסט נמשכה הירידה בשיעור האבטלה, חל גידול במספר המשרות הפנויות ומגמת ההתאוששות במשק נמשכה. נחשפה תמונת מצב מעודדת, לפיה…

קרא עוד
יולי 2021

יולי 2021 בכלכלה העולמית – יציבות, חשש קל לעלייה באינפלציה

ישראל: חשש מגל נוסףלאחר מספר חודשים של רגיעה מאז סיום הסגר השלישי, בהם נרשמה ירידה הדרגתית במספר הנדבקים בקורונה והשבת החיים לשגרה מלאה, התהפכה המגמה בחודשים יוני-יולי עם עלייה חדה במספר הנדבקים החדשים במוטציה דלתא. העלייה המדאיגה, אשר נמשכת גם עתה, הובילה את הממשלה לנקיטת מספר צעדי חירום בניסיון לבלום את התפשטות התחלואה ובראשם התחלת…

קרא עוד
יוני 2021

יוני 2021 בכלכלה העולמית – התאוששות אופטימית

שנת 2021 החלה במחצית ראשונה אשר הייתה, בהכללה, טובה מאוד למשקיעים ולסוחרים בבורסות העולם. יעיד על כך הצבע הירוק השולט במרבית המסכים בבורסות. בבורסת נאסד”ק קפץ המדד המוביל בכ-13.6%; בבורסה הראשית של ניו יורק זינק מדד S&P 500 בכ-16%; באירופה עלה מדד יורוסטוקס 50 ב-14.4% וגם בישראל במדד ת”א 125 נרשמה עלייה של 12.6%. באגף…

קרא עוד
מאי 2021

מאי 2021 בשווקים – סימני אינפלציה

ישראל: מלחמה, ממשלה, וגאות בכלכלהחודש מאי היה חודש רווי אירועים ותזזיתיות קיצונית, אפילו ביחס למקובל במדינה שלנו. החודש החל באבל הלאומי על האסון הנורא במירון ובדרישה להקמת ועדת חקירה, נמשך במבצע צבאי קשה בעזה והסתיים בהמשך התסבוכת הפוליטית המורכבת, המאפיינת את הזירה הפוליטית בישראל בשנים האחרונות. ככל שנקפו הימים וממשלה לא קמה גברה התחושה שאנו…

קרא עוד
אפריל 2021

אפריל 2021 בשווקים – הכלכלה אינה עוצרת

ישראל: המשך מגמה חיוביתמגמת החזרה לשגרה מורגשת בישראל כמעט בכל המגזרים ומעידים על כך נתוני המאקרו החיוביים, המדד המשולב, נתוני הצריכה, היבוא ונתוני התעסוקה החיוביים. בעקבות הרחבת הפעילות במשק חלה ירידה בשיעור האבטלה. מנתוני הלמ”ס עולה כי שיעור הבלתי מועסקים והמועסקים הנעדרים זמנית מעבודתם בגלל הקורונה (חל”ת) ירד בחודש מרץ, לראשונה מזה כחצי שנה, לשיעור…

קרא עוד
מרץ 2021

מרץ 2021 בשווקים: שחרור מגבלות במדינות המחוסנות; החרפת המגבלות אצל כל השאר

ישראל: ירידה בתחלואה ותוכניות לצמצום החובבמהלך חודש מרץ, על רקע ההשפעה האפקטיבית של החיסונים, ירד שיעור התחלואה בישראל בשיעור ניכר והתושבים חשים בהקלה. מדד המחירים לחודש פברואר רשם עלייה מפתיעה של 0.3% ביחס לתחזיות המוקדמות (שעמדו על כ-0.1%). הסיבות העיקריות לעלייה במדד היו מחירי הדלקים ומחירי הדיור. סוכנות הדירוג P&S אישרה את דירוג האשראי של…

קרא עוד
פברואר 2021

פברואר 2021 בשווקים: אור בקצה המנהרה

ישראל: הסגר תם; המשבר טרםבסוף חודש פברואר יצאה ישראל מן הסגר השלישי עקב סימנים מעודדים לירידה בשיעורי ההדבקה בנגיף ובלימת שיעורי התחלואה, בעוד שיעורי המתחסנים הולכים ועולים ותחומי הגילאים הולכים ומתרחבים. היציאה מן הסגר מתנהלת בהדרגתיות ובאטיות, בהתאם לקצב התפשטות הנגיף ולצביעת הישובים בצבעי הרמזור. השמיים עדיין סגורים לטיסות יוצאות, וטיסות נכנסות נעשות במשורה רק…

קרא עוד
ינואר 2021

ינואר 21 בשווקים: המשך מגמת התאוששות

ישראל: סגר שלישי; שיעור התחסנות גבוהבתחילת חודש ינואר הטילה הממשלה סגר מלא, שלישי במספר, על המשק הישראלי ועל הציבור. מטרת הסגר הייתה הפחתת שיעור הנדבקים בקורונה בכלל, ובמוטציה הבריטית בפרט. זאת, לאחר שהתברר כי המוטציה הבריטית ניחנה בכושר הדבקה והתפשטות גבוה בהרבה ממה שהכרנו עד כה בשאר זני הקורונה. ואולם תוצאות הסגר, לפחות עד כה,…

קרא עוד