באגף הסחורות נרשמו עליות מרשימות אף יותר- בששת החודשים הראשונים של השנה מחיר הנפט זינק ב-55% לרמות שלא נראו מאז יוני 2018. עליות חדות נרשמו גם בשוקי המתכות והסחורות החקלאיות. למעשה, ירידת המחיר היחידה שנרשמה בשוק זה היא של מניית הזהב. מחיר הזהב ירד ב-5% אל מתחת ל-1800 דולרים. הכלכלן הראשי של IBI בית השקעות ,רפי גוזלן אומר, כי זוהי דווקא בשורה טובה: הזהב הוא הנכס אליו ממהרים לברוח כאשר ישנה ציפייה למשבר או אינפלציה גבוהה.
לדברי גוזלן, הגורם המשפיע ביותר על מגמת השיפור הוא החיסונים, אשר הולכים ומתרבים בקרב האוכלוסייה ברחבי העולם. גוזלן מאריך שהשפעותיו החיוביות של תהליך ההתחסנות אשר צבר תאוצה במחצית הראשונה של השנה, ייראו עוד יותר דווקא במחציתה השנייה.
המשקים שבים אט-אט לרמות פעילות נורמליות, ממשלות וקובעי המדיניות ממשיכים להעניק רוח גבית לשווקים באמצעות הזרמת כסף בתקציבים ממשלתיים ובמתן נזילות של הבנקים המרכזיים.
לעליות בשווקים הפיננסיים תורמות יחדיו צמיחה והזרמות ממשלתיות, במיוחד בענפים שנפגעו באופן הקשה ביותר בשיאו של משבר הקורונה כגון חומרי גלם, חברות תעשייה וחברות פיננסים.
בסיכום המחצית הראשונה של השנה אפשר להבחין במגמת התאוששות של השווקים. IBI בית השקעות מדגישים כי הם רחוקים עדיין מרמות פעילות של טרום המשבר, וסביר כי התהליך יימשך והמצב הכלכלי ישתפר אם כי לא בכל תחום, וזאת במידה ולא יתגלו מוטציות חדשות לקורונה, שעלולות להחזיר אותנו שוב למגבלות.
ישראל: ביקושי שיא לנדל``ן
מימדי האבטלה בישראל נותרו ללא שינוי ניכר והם נעים סביב 10%. אנליסטים של IBI בית השקעות מעריכים כי עד לסוף שנה זו תרד האבטלה לאזור של 6-7% ותיבלם בהדרגה.
ארה``ב: עליית מחירים תלולה
נשיא ארה”ב, ג’ו ביידן, בשיתוף קבוצת סנטורים, הודיע על אישור תכנית תשתיות בהיקף של כטריליון דולר. לצד התוכנית, נחתם הסכם דו-מפלגתי ארוך טווח לשיפוץ תשתיות תחבורה, מים ותקשורת. אלטשולר שחם מציינים כי בעקבות ההודעה על ההסכם נרשמו עליות במניות מובילות מענף התשתיות.
ממשלת ארה”ב הזרימה בחודשים האחרונים כסף ישירות לכל משק בית כדי לעודד צריכה. כתוצאה מכך חלה עלייה חדה במחירי מוצרים רבים בחודשים אפריל ומאי.
ב-IBI מעריכים כי אם עליות המחירים בארה”ב יימשכו בקצב הזה, תופסק כנראה הזרמת הכספים מן המאגר הפדרלי ועליית המחירים תיבלם. כמו-כן, בהחלטת הריבית האחרונה רמז הבנק הפדרלי שקצב רכישות האג”ח בשוק יואט. התהליך, אומרים ב-IBI, אמור בסופו של דבר להוביל ליציאה מהמדיניות המרחיבה אך זהו תהליך ממושך שיארך זמן רב.